Nahoru

Pomluvy vládnou trhu!

Zprvu bychom rádi poděkovali všem našim klientům za opravdu trvalý a pevný vztah! Jen díky Vám se k nám dostávají anonymní e-maily, telefonáty a další informace, které se naší agenturu cíleně v posledních týdnech snaží zdiskreditovat.

Vše začalo vyfabulovaným trestním oznámením za pomluvu podaným na jednoho z našich kontrolorů. Jde o případ, kdy náš kontrolor odhalil závažná pochybení v distribuci České pošty, jejíž zástupce po negativním vývoji společné kontroly začal našeho kontrolora napadat, vydírat a vyhrožovat. Náš kontrolor si to nejen nenechal líbit, ale důkazním břemenem podložil velmi špatný výsledek dané kontroly a sepsal oficiální stížnost na Českou poštu. Na základě této stížnosti byl s dotyčným zaměstnancem pod tíhou dalších stížností a problémů ukončen pracovní poměr. Jako pomstu tento zaměstnanec podal trestní oznámení pro pomluvu na našeho kontrolora. O tomto faktu se neváhal pochlubit napříč trhem s naprosto lživou informací z dané kontroly. Vzhledem k tomu, že řízení není ještě ukončené, nemůžeme uvádět konkrétní jména a data. Jakmile řízení bude ukončeno, přineseme podrobnosti!

Minimálně tři z našich klientů zaznamenali v minulých týdnech telefonát nebo dopis od domnělé osoby z nejmenované distribuční společnosti, která jim barvitě popisovala to, jak probíhají společné kontroly distribuce s našimi kontrolory. Dozvěděli se, že jednatel společnosti Ing. Ondřej Prokop údajně obvolává kontrolory po skončení kontroly a v případě, že výsledek je 100% tak odmítá takovou kontrolu uznat a proplatit. Rádi bychom uvedli, že komunikace mezi kontrolory a backoffice oddělením plánování kontrol probíhá pouze formou SMS. Po ukončení kontroly kontrolor hlásí pomocí SMS výsledek kontroly na specifické číslo GSM brány, která výsledek on-line zpracovává do našeho systému pro vyhodnocování kontrol.

V našem systému evidujeme dlouhodobě zhruba 14% kontrol, které byly ukončeny výsledkem 100%. I 100% je relevantní výsledek a všichni zadavatelé by za tento stav měli být rádi. Není důvod k jakékoli manipulaci s výsledkem kontroly.

Další věc, která se k nám v posledních týdnech dostala jsou různé verze "zadání kontrol kontrolorům". Některé z nich jsou opravdu až úsměvné! Jak jinak si vysvětlit obraty, kde je napsáno, že v případě výsledku nad 90% nebude kontrola proplacena. Nebo instrukce k tomu, jak si má kontrolor před kontrolou opatřit větší množství letáků a ty naaranžovat v křoví nebo na chodníku a pořídit zinscenovanou fotku pro klienta?

Bohužel v dnešní době, kdy máme v terénu více než 200 pracovníků je velmi snadné získat běžný vzor zadání kontrol a ten jednoduše během pár minut přepsat, ”vylepšit" a následně jej zaslat jako anonym napříč reklamním trhem.

Vzhledem k těmto událostem jsme se rozhodli ucelit zadání kontrol do jednotného vzoru pro všechny naše klienty. Toto zadání bude součástí smlouvy a bude využíváno striktně v daném znění. Taktéž s naším IT oddělením vyřešíme podepisování odchozích zadání kontrol elektronickým podpisem, tak aby nebylo možné e-mail jednoduše upravit.

Podobné praktiky možná používá některá z konkurenčních agentur, ale kdo nás zná, ví, že my si cestu razíme poctivou a objektivní prací. Naše klienty nezískáváme ani podhozenou a nereálnou cenou služby ani posíláním anonymů či fotek. Na trhu jsme více než 5 let díky desítkám klientů, kteří vědí a věří nám a to pravděpodobně ostatním členům distribučního trhu vadí.

Ačkoli některé pomluvy a fámy byly a jsou opravdu úsměvné, některé absurdní, i tak naše agentura díky nim přišla o některé zakázky. Z tohoto důvodu jsme nuceni reagovat adekvátní právní cestou. V příštích dnech budou podána trestní oznámení na 2 osoby a další neznámou osobu. Díky některým našim klientům, kteří nám přeposlali e-maily anonymů včetně hlaviček e-mailu a IP adres ze kterých byly odeslány jsou již nyní jasné indicie a důkazy odkud vítr vane…

Ještě jednou děkujeme za důvěru všech Vás - našich klientů a brzy vás seznámíme s kroky, které snad zabrání podobným pomluvám vůbec vznikat.